Välkommen till TALARNAS FEM-I-RAD

Välkommen till frukostföreläsningsveckan FEM-I-RAD 25-29 april tillsammans med oss på TALARNAS och några av våra utvalda profiler!

När vi precis hade andats ut efter pandemin så drabbas världen av ännu mer osäkerhet. Vi påverkas alla av det som händer runt omkring oss men hur kan vi i tider av oro och förändring ändå leda oss själva och andra framåt. Nu behöver vi kraft och energi, men framför allt konkreta verktyg, som kan hjälpa oss rikta fokus rätt så vi har ork att göra det som förväntas och behövs av oss. 

Därför har vi för denna inspirationsvecka valt ut talare som ur olika vinklar och aspekter kan prata om ett ämne som berör oss alla nämligen: FÖRÄNDRING, HUR HANTERA ORO/OSÄKERHET OCH SJÄLVLEDARSKAP. 

Under vecka 17 ställer vi fem av våra mest aktuella talare längst fram, varje morgon kl. 08.30, för att de ska kunna ge sina bästa tips kring hur vi alla kan bli bättre på att hantera förändring, kris/oro och hur man på ett tryggt och handfast sätt kan leda sig själv och andra. Du väljer. En eller två eller alla föreläsningar.

Varje morgons sändning är ungefär 45 minuter lång, varav föreläsningen är 20-25 minuter, följd av ett kort samtal mellan moderatorn och föreläsaren.

Anmälan gör du längst ned på den här sidan och du kommer att upptäcka att det finns massor att vinna av att ta med alla kollegor in i webbsändningen.

Varmt välkommen!


Veckans program:

Måndagen den 25 april - Jana Söderberg: "En gammal hjärna i modern tid (och i tider av osäkerhet) - en snabb guide för personlig hållbarhet"

Hur vårdar man sin hjärna på bästa långsiktiga sätt? Jana Söderberg, med bakgrund som civilekonom, psykoterapeut, coach och idrottare, har en unik kunskap om människans förmåga till självmotivation och självledarskap. Inte minst i tider av oro och osäkerhet. 

Den här morgonen kommer du få ta del av några av hennes tips och råd kring hur vi kan bygga upp vår mentala styrka samt hur man ökar förmågan till självmotivation. Varmt välkommen till en mycket speciell måndagsmorgon som kan bli en ögonöppnare på många olika sätt.

Tisdagen den 26 april - Shahrzad Kiavash: "Ta ett fast grepp om vad du vill att livet ska innebära"

Hur finner man förmågan att acceptera vad som hänt och gå vidare i livet? Var finner man drivkraften att kämpa sig igenom träningarna trots att man orkar en bråkdel av vad man gjorde tidigare? Shahrzad har uppmärksammats som en av Sveriges nya stjärnskott på föreläsningshimlen. Hennes kamp och tuffa väg tillbaka efter att ha drabbats av en sjukdom, som med sitt blixtsnabba förlopp tvingade henne att amputera båda benen, är lika hisnande som vad som faktiskt hände sedan….

Shahrzad visar som ingen annan hur viktigt det är att ta ett fast grepp om det man vill att livet ska innebära och att det omöjliga ibland faktiskt är möjligt. Den här tisdagsmorgonen vill du inte missa!

Onsdagen den 27 april - Anja Pärson: "Hur hitta kraft i utmanande situationer?"

Med 42 världscupssegrar, ett OS-guld, ett OS-silver, fyra OS-brons, sju VM-guld, två VM-silver och fyra VM-brons är Anja Pärson en av världens främsta kvinnliga idrottare genom tiderna. Anja är dessutom unik med att ha tilldelats bragdguldet två år i följd. Anja Pärson är en folkkär profil, en populär TV-personlighet och en mycket uppskattad föreläsare. Och nu finns hon på TALARNAS! 

Med avstamp i sin idrottskarriär kommer Anja den här morgonen dela med sig av några viktiga händelser som väcker både skratt och eftertanke. Med sin unika och engagerande berättelse ger hon inspiration till att våga gå sin egen väg, att hitta kraft i utmanande situationer - och att vara bäst när det gäller. Alla kanske inte kan ta hem en OS-medalj, men alla kan ha något att vinna av att lyssna på Anja den här onsdagsmorgonen när hon talar om hur man under tuffa tider hittar motivation, inspiration och mod.

Torsdagen den 28 april - Kristina Hagström-Ilievska och Frida Boisen – "Våga våga på jobbet"

"Bra idé! Det ska vi titta på!", "Jag ska fundera på det!", "Det vore kul men…". Förändring, att våga prova nytt, är något alla pratar om men allt för ofta tvekar inför i verkligheten. Lugn, du är inte den enda som känner igen sig och lösningar finns. 

Den här morgonen kommer Kristina Hagström-Ilievska och Frida Boisen, aktuella med sin nya bok Våga, våga, visa hur  man med rätt metodik kan skapa förutsättningar att utveckla organisationer genom människorna som arbetar där. I sin bok Våga Våga baserad på egna erfarenheter och på studier av organisationer och individer som lyckats förändra har de skapat en egen modell för förändring som de kallar Transformatorn. I boken utgår de från ett personligt perspektiv men nu kan vi dela med oss av en hemlighet; Boken har en businessedition. Och det är denna du ska du få en teaser på denna torsdagsmorgon. Vem vill missa det?

Fredagen den 29 april - David Stiernholm: "Fyra strukturgrepp som ger dig mer tid att leda – dig själv och andra"

Det är mycket nu, för många. Det är mycket att göra och det kommer många meddelanden och mejl på mängder av ställen som du inte får missa - precis som vanligt. Därtill är osäkerheten på många områden stor just nu. I allt detta vill du vara en god ledare - för dig själv och för dina medarbetare. Men, hur ska du ha utrymme att utöva det ledarskap du vill när det är så mycket? 

David Stiernholm är struktör och föreläser om vad vi alla kan göra praktiskt för att få jobbvardagarna mer som vi vill ha dem. Den här morgonen delar han med sig av fyra strukturgrepp du kan ta till idag för att få mer tid och utrymme till att leda - dig själv och andra. Är det en morgon man inte ska försova sig, så är det nog den här fredagen!

Sociala media

”icon””icon””icon”

KONTAKT

Talarnas Sverige AB
Vasagatan 7
111 20 Stockholm

Tel. 08 410 168 88

E-post: hej@talarnas.se

KUNDCENTER

Om oss
Kontakt
Press

NYHETSBREV.

Vi tycker om att dela med oss av tips och råd, artiklar, överraskningar och nyheter. Vi blir så glada om du vill prenumerera på vårt fina nyhetsbrev.

ANMÄL DIG HÄR

© TALARNAS SVERIGE AB  |  Om cookies  |  Sitemap  |  Mina sidor
Powered by SiteSmart